Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Φίλοι συνάδελφοι θα σας  πώ την δοσολογία  που εγω χρησιμοποιώ. Λοιπόν στα δεκα κιλά  συρόπι ενα γραμ. κρυσταλική θυμόλη διαλειμένη σε καθαρό οινόπνευμα. Δεύτερον στα δέκα κιλά συρόπι ενα κεφάλι σκορδο χτυπημένο στο μπλέντερ.Και τέλος στο νερό που χρησιμοποιώ δεν το βάζω σκέτο αλλά βραζω το μπιτούνι  όπως κάνουμε στο ρόφημα . Πιστεύω πως ενα ματσάκι είναι  αρκετό. Να θυμάστε την αναλογία  ενα προς δέκα. ΚΩΣΤΑΣ.

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Το μπίτουνι είναι το πλατύφυλλο πράσινο τσάι του βονού είναι αυτοφυή στην οροσειρά της Πίνδου . Μπρεί κανείς να το προμηθευτεί και στις λαικές αγορές.

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Πολλoi Μελισσοκόμοι διαμαρτύρωνται για τα ραντίσματα τις τελευταίες ημέρες  διοτι έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στον πλυθυσμό τους . Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο χρειάζεται ευαισθητοποίειση απο όλους και οχι μόνο απο τους μελισσοκόμους. Εγω απο την πευρά μου εχω προβεί σε διαμαρτυρία στους αρμόδιους φορείς αλλα δεν φτάνει μόνον ενας  πρέπει ολοι οι Σύλλογοι να κάνουν το ίδιο ,και οχι μόνο μια φορά αλλα πολλές φορές και μαλιστα με δυναμισμό.Καιρός πλέον οι μελισσοκόμοι να βγούν απο τον λύθαργο του δεν βαριέσαι ρε αδερφέ. ΚΏΣΤΑΣ